vineri, 26 martie 2021

Ora Pamantului

 Pe 31 martie 2007, la Sydney, uriașa metropolă australiană,  2,2 milioane de oameni și peste 2000 de sedii de companii stingeau lumina pentru o oră, la inițiativa WWF (World Wide Fund for Nature). Australienii trimiteau astfel un semnal de alarmă asupra problemelor de mediu pe care le generează consumul excesiv al resurselor, mai ales al energiei.

În România, sărbătorim Ora Pământului din 2009, și am devenit chiar una din țările foarte active în cadrul acestei mișcări internaționale.

Pentru a marca acest eveniment important, elevii școlii au desfășurat diferite activități care au avut ca scop constientizarea problemelor de mediu . Elevii claselor a VII a și a VIII a au realizat creatii literare pe tema” Alternative” pentru a încuraja reducerea consumului de electricitate iar elevii claselor primare au desfășurat o acțiune de colectare cu becuri arse și baterii uzate.Activitatile vor continua și acasa in cursul zilei de 27 Martie atunci când elevii își vor indemna familiile pt a stinge lumina între orele 20.30 -21.30 . 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

5 IUNIE -ZIUA MEDIULUI

5 IUNIE ZIUA MEDIULUI  -Astazi , 4.06.2021, elevii claselor a v-a au participat la o campanie de constientizare a problemelor de mediu, camp...